WwW.TiTRA.AL

The news comes first to us (multiple language)

Category: syte

Rrudhat rreth syve

Me kalimin e moshës këmbkat e patës (rrudhat e vockla, si pezhishkë në cepat e jashtme të syve, të cilat formohen kur buzëqeshim apo picërroj më sytë) bëhen të përhershme dhe nuk na trishtojnë më. Thellësia e këtyre rrudhave varet nga mënyra e jetesës. Po të kaloni shumë kohë jashtë në mot të kthjellët, ju […]

Doktorët e syve i tregojnë këshillat që duhet t’i ndiqni për të mos pasur nevojë për syze

A e dini se cilët muskuj në trupin tonë vlerësohen të jenë më së shumti aktivë? Sipas librit të rekordeve “Guinness”, sytë tanë lëvizin më shumë se 100,000 herë në ditë, transmeton Telegrafi. Kjo është mjaft shumë, apo jo? Por, i gjithë ky aktivitet nuk i ndihmon sytë të qëndrojnë të shëndetshëm dhe duket se […]

As nuk e imagjinoni dot çfarë i ndodh trurit tuaj nëse shikoni një person në sy për 10 minuta

Gjatë këtij studimit u zbulua se sytë mund të na mashtronin në mënyrë të tillë sa të na shkëpusnin nga realiteti Psikologu italian Giovanni Caputo zhvilloi një studim në Universitetin e Urbinos për të zbuluar se çfarë ndodh në trurin e njeriut, kur dy persona shikohen në sy me njëri-tjetrit për një periudhë të gjatë […]

As nuk e imagjinoni dot çfarë i ndodh trurit tuaj nëse shikoni një person në sy për 10 minuta

Gjatë këtij studimit u zbulua se sytë mund të na mashtronin në mënyrë të tillë sa të na shkëpusnin nga realiteti Psikologu italian Giovanni Caputo zhvilloi një studim në Universitetin e Urbinos për të zbuluar se çfarë ndodh në trurin e njeriut, kur dy persona shikohen në sy me njëri-tjetrit për një periudhë të gjatë […]

Çfarë duhet të bëni nëse qëndroni para kompjuterit?

Kompjuteri tashmë është një pajisje teknologjike e cila është e lidhur ngushtë me punën në kohët e sotme. Përdorimi i tij shpesh sjell probleme të ndryshme shëndetësore Është e rëndësishme që të kujdesemi në mënyrë që të shmangim dhimbjet e qafës, problemet e syve dhe një mori çështjesh të tjera, përpiquni të bëni këto tetë […]

Artan Shkreli kthen “sytë” nga kalaja e Elbasanit

Artan Shkreli kthen “sytë” nga kalaja e Elbasanit Më në fund kalaja e qytetit të Elbasanit duket se është në optikën e një arkitekti të njohur. Artan Shkreli është ai, që është preukupuar seriozisht për fatet e kësaj lagjeje Muze. Kjo është e vetmja kala fushore në Ballkan e përtej, themelet e së cilës datojnë […]

WwW.TiTRA.AL © 2019